Berlijn voor beginners!

Berlijn voor beginners! Dingen die je niet mag vergeten!

De Duitse hoofdstad Berlijn is een heerlijke plek voor een leuke stedentrip en wordt jaarlijks dan ook door miljoenen mensen bezocht. De boeiende geschiedenis, het legendarische nachtleven en de typische Berlinner maken de stad ook een van onze persoonlijke favorieten!

Een aantal tips voor je volgende tripje naar Berlijn:

Reserveer je tickets voor de Reichstag van te voren

https://travelclown.nl/ maakt uw eerste vakantie probleemloos

Het Reichstag-gebouw is een van de dingen die je echt niet mag overslaan tijdens je stedentrip in Berlijn. De glazen koepel op het dak van het gebouw zorgt voor een adembenemend uitzicht over de stad. Let op dat je je toegangskaartjes van de voren reserveert om zo lange, lange wachttijden te voorkomen. Het kan namelijk behoorlijk druk worden en zelfs zo druk worden dat je niet meer naar binnen kunt.

Activeer je OV tickets voor je instapt.

Behalve het kopen van een ticket moet je deze ook activeren voor je instapt. Doe dit, want regelmatig wordt er streng gecontroleerd. Boetes zijn fors en de controles zijn meestal zonder al te veel empathisch vermogen!

Neem genoeg cash mee

In tegenstelling tot thuis wordt in Duitsland nog heel veel met cash betaald. ‘Bargeld’ is dan ook een absolute noodzaak als je wil overleven tijdens een stedentrip. Pinnen kan vaak wel bij grotere bedragen en toeristische plekken maar als je voor de authentieke ervaring gaat dan is een stapeltjes euro’s een heel goed idee!

Andere tips:

  • Döner kebab: Eet je bij het bekendste restaurant: Mustafa’s. Rijen zijn lang maar je beloning is het wachten absoluut waard!
  • Café Melek Pastanesi op Oranienstrasse is de beste Turkse bakkerij van de stad. 
  • Bezoek Café Pasternak in het weekend voor een geweldige Russische brunch. 
  • Il Duo Forni, eigendom van Italiaanse anarchisten – de service is niet geweldig, maar de pizza is fantastisch