Nachtleven in Berlijn: beste bars
Berlijn heeft veel leuke plekken – waarvan sommige buiten zijn – om een ​​drankje te pakken en rond te hangen. Hoewel de oceaan ver is, zijn sommige bars opgevoerd om een ​​strandsfeer (zand en alles) te creëren, wat vooral leuk is in de zomer als het weer beter is. De warmere maanden wijzen ook op de opening van bierbrouwerijen in de buitenlucht. Hoewel het meestal geen full-service locaties zijn, bieden de tuinen wel enkele activiteiten voor kinderen, zoals speeltuinen, zandbakken, ijs en niet-alcoholische dranken. Enkele bekende bars van het gebied:

De Young African Art Market,

bekend als YAAM, is een levendige plek met een strandbar met zand en reggae-concerten en zomeryogalessen. Bekijk voor kinderen kunstworkshops en de zomer YAAM Kids Corner met een speeltuin en een springkasteel.

Ga naar Badeschiff (badschip),

een binnenschip in de rivier de Spree met uitzicht op de Oberbaum-brug en de tv-toren. Zwem of geniet van een drankje van de strandstoelen terwijl u luistert naar vloeiende elektronische beats. De muziek gaat ‘s nachts door, en je kunt ook verschillende clubs bezoeken in Arena, het omliggende magazijngebied.

Prinzknecht

is een homobar die het hele jaar door dagelijks geopend is met happy hours, speciale evenementen en leuke binnen- en buitenruimtes.
Prater opende in 1837 en is daarmee de oudste biergarten van Berlijn, die van april tot september geopend is. Bezoekers zitten op banken in de schaduw van kastanjebomen, met strings van mooie gloeilampen die ‘s nachts branden.